Opleidingsschool / Stage lopen

Binnen Terra vinden we het belangrijk ruimte te geven aan mensen die nog bezig zijn met hun opleiding. Daarom bieden we veel ruimte aan stagiaires. Stagiaires helpen ons om met een frisse blik en nieuwe ideeën naar onze school te kijken. Jij leert dus niet alleen van ons, maar wij leren ook van jou!

Wij bieden stageplaatsen voor aankomende docenten, maar ook bij onze ondersteunende diensten. Bijvoorbeeld bij de afdeling Marketing & Communicatie of HRM.

Op zoek naar een stageplaats? Laat dan hier je gegevens achter.

Groen Consortium

Terra vindt het belangrijk dat aankomende docenten op een goede plek werkervaring op doen. Daarom is Terra 'opleidingsschool' en aangesloten bij het Groen Consortium.

Het Groen Consortium is een samenwerking tussen Aeres Hogeschool en de AOC’s in Nederland. Word jij bij Aeres opgeleid tot (groen)docent? Dan kun je stagelopen bij een school die is aangesloten bij het Groen Consortium. Dan weet je zeker dat je de perfecte werkplek hebt.

Waarom? Omdat wij als partner van het Groen Consortium het curriculum van Aeres goed kennen. Je kunt bij ons direct aan de slag met je opdracht. Bovendien kun je rekenen op een goede begeleiding en kun je jezelf in de breedte ontwikkelen.

Je stage bestaat niet alleen uit het geven en bijwonen van wat lessen. Je draait het semester – liefst zelfs het hele jaar – volledig mee met de school en leert zo alle aspecten van het vak kennen! Je wordt dus gezien als volwaardig lid van het onderwijsteam.

Ben je al wat verder in je opleiding? Dan krijg je de kans om praktijkgericht onderzoek te doen en/of een bijdrage te leveren aan schoolontwikkeling. 

Samenwerking in de regio
Ook zit Terra aan tafel bij diverse regionale samenwerkingsverbanden waar HR-thema's aan de orde zijn. Dit zijn thema's zoals het lerarentekort, duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en professionalisering (RAP/RAL/ Noorderwijzer, Noorderlink). Het doel hiervan is om samen met de partners te kijken hoe we kwalitatief goede docenten voor de regio kunnen behouden en het onderwijs op kwalitatief hoog niveau kunnen houden.

Deelname aan sociale projecten
Terra vindt het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt . Daar neemt Terra haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om arbeidsparticipatie, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, etc.