Het Groene Lyceum

Kies voor de andere route naar het hbo

Heb jij tl/havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl en mbo niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Het Groene Lyceum is de perfecte mix tussen theorie en praktijk. Je werkt veel samen met je klasgenoten aan projecten en gaat op stage om te ontdekken wat jij leuk vindt. Ook kies jij je eigen leerroute met keuzevakken die bij jouw interesses passen.  

Wat is het Groene Lyceum? 

Het Groene Lyceum is een doorlopende leerroute, waarbij je in zes jaar een vmbo gl/tl en een mbo niveau 4 diploma manager retail haalt. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. De eerste vier jaar volg je op de vo vestiging, de laatste twee jaar op een mbo vestiging. 

Op het Groene Lyceum volg je het profiel groen, met de daarbij behorende keuzevakken zoals dierverzorging of bloemstyling. Ook loop je stage in verschillende sectoren om te ontdekken wat jij na het Groene Lyceum wilt gaan doen. Je werkt aan een stevige theoretische basis als voorbereiding op het hbo, maar ontwikkelt daarbij ook competenties en vaardigheden. Het Groene Lyceum is de perfecte mix tussen theorie en praktijk. 

De praktijk zit niet alleen in de stages, maar ook in de manier waarop je leert. Bij het Groene Lyceum leer je veel door middel van projecten. Hierbij voer je onderzoek uit, werk je samen met medeleerlingen en presenteer je de resultaten. Zo ben je praktisch bezig én bouw je aan je theoretische kennis. 

Voor wie is het Groene Lyceum een goede keuze? 

Het Groene Lyceum is er voor leerlingen die goed kunnen leren, maar dat liever doen in een praktijkgerichte setting. Je bent toelaatbaar voor het Groene Lyceum met een tl/havo, havo of havo/vwo advies. 

Op het Groene Lyceum is veel ruimte voor keuzevrijheid, waardoor je de leerroute kan aanpassen aan je eigen interesses. Zo zorg je ervoor dat je de perfecte vooropleiding hebt voor de hbo opleiding waar je naar wil doorstromen. 

Wat doe je na het Groene Lyceum? 

Leerlingen die het Groene Lyceum hebben gedaan stromen door naar allerlei hbo opleidingen. Zo zijn er studenten die verder leren in de groene sector, zoals dier- en veehouderij en agrarisch ondernemerschap, maar ook studenten die een heel andere kant op zijn gegaan. Voorbeelden daarvan zijn verpleegkunde, de pabo, communicatie en multimedia design en werktuigbouwkunde. 

Met het Groene Lyceum word je breed opgeleid, waardoor je naar bijna alle hbo opleidingen kunt doorstromen. Doordat je op het Groene Lyceum zowel goede praktijkvaardigheden en competenties ontwikkeld én een stevige theoretische kennisbasis opbouwt ben je optimaal voorbereid op het hbo. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat studenten van het Groene Lyceum succesvol zijn op het hbo en betere studievaardigheden hebben. 

Het Groene Lyceum wordt aangeboden op zes Terra VO vestigingen: 

Assen
Eelde
Emmen
Meppel
Winsum
Wolvega 

De laatste twee jaar van de opleiding volg je op één van de MBO vestigingen:

Emmen
Groningen
Meppel  

Vestigingen

Assen

Vredeveldseweg 55
9404 CC Assen
T 0592 - 31 22 98

Eelde

Burgemeester Legroweg 29
9761 TA Eelde
T 050 - 309 16 25

Emmen

Huizingsbrinkweg 9
7812 BK Emmen
T 0591 - 61 73 44

Meppel

Werkhorst 58
7944 AV Meppel
T 0522 - 25 33 64

Winsum

Hamrik 4a
9951 JH Winsum
T 0595 - 44 70 70

Wolvega

Paulus Potterstraat 33
8471 VM Wolvega
T 0561 - 61 88 18