Leven Lang Ontwikkelen

Terra stimuleert haar leerlingen en studenten om zich hun hele leven te blijven ontwikkelen, maar dit stimuleren wij ook bij onze eigen medewerkers!

Waarom? Omdat de maatschappij continu in beweging is. Daarmee wordt ook het onderwijs voortdurend be├»nvloed. Om hierin mee te kunnen gaan is het belangrijk dat al onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. We houden hierbij rekening met wat passend is bij de rol van de medewerker en een goede balans tussen de individuele ontwikkelbehoefte en die van de organisatie. 

Leidinggevenden volgen leiderschapstrainingen en regelmatige thema- en scholingsdagen. Door middel van voorbeeldgedrag en professionaliseringsactiviteiten wordt eigenaarschap over ieders eigen ontwikkelproces op alle niveaus in de organisatie versterkt. 

In professionaliseringsplannen wordt de ontwikkelbehoefte van individuele medewerker en de collectieve professionaliseringsbehoefte vastgelegd. Daarnaast is er binnen Terra een adviseur Leren & Ontwikkelen actief. Deze adviseur is een vast aanspreekpunt binnen Terra op het gebied van advisering, beleidsvoorbereiding en het samenbrengen van vraag en aanbod naar en van professionaliseringsactiviteiten.  

Bij Terra staat een Leven Lang Leren centraal!